Familjelycka på stadshuset i Mariehamn

Teaterskolan

Teaterföreningen i Mariehamns teaterskola drivs i nya fräscha lokaler i ”Boost” ungdomshuset i Dalbo. Ny ledare för i år är Daniel Lindström som har mångårig erfarenhet av teater, både på scenen och som regissör. Daniel kommer ursprungligen från Sverige men flyttade tillsammans med familjen till Åland och Föglö år 2014.

Teaterskolan har för närvarande 5 grupper

  • Förberedande gruppen, 7-9 år (fullsatt)

  • Grundstudiegrupp, 10-12 år (fullsatt)

  • Grundstudiegrupp, 13-15 år (PLATS FINNS)

  • Ensemblegruppen, 16+ år (fullsatt)

  • Föglögruppen (fullsatt)

Grupperna kommer att arbeta i olika stadier och målet är att alla elever skall få känna att de hela tiden utmanas och utvecklas. En vision inom skolan är också en årlig satsning på en ”expertis” då en yrkesskicklig person/personer kommer och undervisar på ett tema inom teaterns värld.

Ensemblegruppens arbete kommer att resultera i framförandet av en pjäs varje år.

Först ut är Anne Charlotte Lefflers Familjelycka

Premiär 5 januari 2018 kl. 19.00 på Stadshuset i Mariehamn

Är du nyfiken på teater? Kontakta oss och anmäl ditt intresse till teaterskolan@teater.ax, så ordnar vi plats när plats finns.

Välkommen till Teaterföreningen i Mariehamns Teaterskola!


Daniel Lindström är ledare för Teaterskolan och gift med Emma som fungerar som teaterassistent. Här kommer några ord direkt från honom.
 
Daniel Lindström
 

Redan som sexåring så blev jag såld på teater och sedan dess har mitt intresse funnits där. Hela grundskole- och gymnasietiden blev det många olika teaterkurser- och uppsättningar och till sist hamnade jag år 1997 på Gotlands Länsteater och fick då som 21-åring agera professionellt för första gången. Det var stort! Två år senare väcktes mitt intresse för regi och så småningom blev det att gå som regissörslärling vid tre olika professionella teatrar, Romateatern på Gotland, Norrbottensteatern i Luleå och Svenska Teatern i Helsingfors (2001-2003). Har sedan arbetat mycket med barn- och ungdomsteater i skolor och föreningar. Har även regisserat många barn- och familjeföreställningar och även gjort en hel del annat.
Vi kom till Åland år 2014 och här har det hittills blivit sex olika uppsättningar och som det ser ut nu så blir det även fler.

Teaterskolan, kontakt:

teaterskolan@teater.ax


 Från skolan till scenen!

- Teaterföreningens mål är att Teaterskolan ska vara en fullt integrerad del i föreningens verksamhet. Flera tidigare teaterskoleelever tillhör numera Teaterföreningens ensemble och har firat framgångar i våra uppsättningar. Vi ser gärna att eleverna är med i våra produktioner både på och bakom scenen!


Maria Mäntylä
Skådespelare och f.d ordförande, Teaterföreningen i Mariehamn 


Teaterföreningens DROGPOLICY