DRÄKTERNA - en historia i sig! 

Teaterföreningen äger tusentals dräkter. Vi hyr ibland ut passande kreationer till  organisationer, myndigheter och företag.

Ansvaret för dräktförrådet ligger på styrelseledamoten och sömmerskan Lena Andersson. Det är mycket jobb med dräkterna inför produktionerna, men också under "lugnare" perioder finns det pyssel så det räcker.

- Men det är roligt! Annars skulle man ju inte hålla på, säger Lena som är dotter till föreningens tidigare sömmerska Runa Andersson.

Det är Lena som bereder och beslutar i frågor som rör uthyrning.

För frågor eller förfrågningar som rör Teaterföreningens dräkter:

KLICKA HÄR!

 En av rariteterna i Teaterföreningens dräktförråd: en karolinerrock i blå vadmal med linnefoder och polerade mässingsknappar. Original från 1700-talet!

 Lena Andersson, dräktansvarig

Lena Andersson är ett energipaket utan like. Som Teaterföreningens chefssömmerska är hon inte enbart ansvarig för skådespelarnas ekipering under uppsättningarna. Lena handhar också teaterns stora dräktförråd, och ansvarar för repareringar, anskaffningar och uthyrning.
Lena kom till Teaterföreningen för drygt 10 år sedan. Men konktakten till teatern och Stadshuset hade funnits långt före det. Lena är nämligen dotter till mångåriga sömmerskan Runa Andersson.
Vid sidan av jobbet som sömmerska för Teaterföreningen driver Lena Andersson ett eget företag i "nål- och trådbranschen". Hennes bas är i Lumparland.

Kontakta dräktavdelningen på +358 457 34 22 657 eller här

 

Andra som stått "med nålen i hand":

Margareta Husell

Gunilla Nilsson

Florence Pahlman

Lola Björke

Runa Andersson

Hildur Nordqvist

Agnes Stenros

Ester Sundström

Sömmerskan Ester Sundström på en bild från 1948.